Günümüzde yaşanan herhangi bir davaya itiraz etmek mümkündür. Bu yazımızda da asliye ceza mahkemesi kararına itiraz dilekçesi örneği word formatında paylaşacağız. Bununla birlikte ağırlıklı olarak itirazlara yaparken nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı bunlardan bahsedeceğiz.
Asliye ceza mahkemesinin hangi kararına itiraz edilebilir?
Kanunlarda yer almak koşulu kararlara itiraz edilebilir.
Mahkemelerde yaşanılan en büyük sorun, davalı ve davacıların asliye ceza mahkemesinin ne iş yaptığı hakkında hiç bir bilgi sahibi olmamasıdır. Bize gelen en sık sorulardan birinin konusu da budur. Nasıl itiraz edildiğini ve dilekçe örneğinin nasıl olması gerektiğini yazmadan önce tanımının ne olduğunu ve hangi davalarla ilgilendiğini paylaşmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz.
Asliye Ceza Mahkelemeleri; ülkemizdeki adli yargı kolunun bir mahkemesidir. Hangi ilçe , il yada bölgede yer alıyorsa o bölgenin isimlerini alırlar. Zaman zaman yoğunluğa göre birden fazla da kurulabilir. Asliye ceza, 1 hakimin yönettiğimi mahkelemer arasında yer alır
Gibi davalar ile asliye ceza mahkelemeleri ilgilenir.
Sonuçlanmış kararın verildiği tarihten itibaren bir davaya 7 gün içerisinde itiraz edilebilir. Tabii bu süreçte mutlaka gerekli delil ve beyanların bulunması gereklidir. Aksi takdirde itiraz edilemez.
Mahkemede o an hakkında karar verilen itiraz etmesi gereken kişi yoksa, itiraz süresi kendisine tebliğ evrağı ulaştıktan sonra başlar. Yani evrak eline geçtiği andan itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebilir. Eğer o an kendisi de mahkemedeyse o tarihten itibaren 7 günlük süresi başlamış sayılır.
İtiraz edilen konuyu mahkeme haklı görürse eğer anında karara bağlar. Ancak mantıklı gelmemesi durumunda en geç 3 gün içerisinde sonuçlanması amacıyla gerekli yerlere göndermelidir. İşte bu durumda mahkemeyi ikna edebilecek delil, kanıt ve tanıklar çok önemlidir. Bunlar kararların daha hızlı sonuçlanmasına sebep olur.
Aşağıdaki gibi bir dilekçe örneği ile itiraz yapabilirsiniz. Ancak her konunun kendine özel durumları olduğu için bu bi örnek niteliğindedir.
Farklı bir durumda davanız var ise web sitemizde bulunan diğer dava dilekçesi örneği yada örneklerine bir göz atabilirsiniz.
asliye ceza mahkemesi kararına itiraz dilekçe örneği word formatında bulunur. Asliye ceza mahkemelerinin hangi davalara baktığını ne iş yaptığı anlatılır
Bende bir avukat olma yolunda bir hukuk öğrencisiyim.Yazdığınız bilgiler doğrultusunda sizleri takip ediyorum. Makaleniz gayet mantıklı ve faydalı olmuş. İleride avukat olduğumda sitenizde yer alan bu gibi dilekçelerden mutlaka yararlanacağım.
Bizim de yazdıklarınıza benzer emsal bir davamız bulunmaktadır. Ağabeyim ile ilgili bir konuda bu hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ancak maddelerde de yazmış olduğunuz, deliller elimizde bulunmuyor. Bununla ilgili ne yapabiliriz? Sadece mahkeme kararına itiraz dilekçe örneğini teslim etmemiz yeterli olur mu? Yardımlarınızı rica ederim.