Züleyha EKİNCİ :
Merhabalar, yaklaşık 6 7 ay önce heyet tarafından %30 oranında engelli olduğum tespit edildi. Zaman içerisinde engellilik oranımda artış olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili sanırım il sağlık müdürlüğüne yazmam gerekiyormuş. Mümkünse acaba bana engelli raporuna itiraz dilekçesi örneği gönderebilir misiniz?
Merhaba Züleyha EKİNCİ :
Hemen paylaşıyorum. Durum ile ilgili nasıl bir yazı yazman gerektiğin word formatında paylaşıyorum. Ne tarz bir engelin olduğunu yazmadığın için bedensel engel olarak belirttim. Word formatında olması sebebiyle dilediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz. Dilerseniz bu dilekçe örneğini el ile de yazabilirsiniz.
Zaman içerisinde kişilerin engel oranlarında azalma yada çoğalma olabilir. Bu durumda kişi dilediği takdirde bu duruma itiraz edebilir. Tabii son durum olarak hakem hastaneler bu durumu onaylayacağı gibi, red de edebilmektedir. Bu durumla ilgili nasıl adımlar izlenmesi gerektiği yazının detaylarında bulunmaktadır.
İtiraz işlemi kişi tarafından mı yapılmak zorundadır? Veli yada vasi tarafından yapılan başvurular da kabul edilir mi?
Rapora itiraz etme işlemini kişi tek başına yapabilir. Kendisinin yeterliliği yok ise vasi yada velisi de bu duruma itirazda bulunabilir. Durum ile ilgilinen kişiler ikamet ettikleri il sağlık müdürlüğüne engelli raporuna itiraz dilekçesini teslim edebilirler. Daha sonra kişi sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu ikametinin bulunduğu bir hakem hastanede tekrardan rapor için il sağlık müdürlüğü tarafından yönlendirilir. Son durumda hakem hastanenin vermiş olduğu rapor kararı kesinleşir.
Engelli raporuna itiraz ederken dilekçe örneğinde hangi bilgilere mutlaka yer verilmelidir?
Bazen kişiler engel oranının yüksek olmasını istemezler. Bu durumda da yazılan dilekçeyi düzenleyip, aynı şekilde kullanabilirler.
Engelli raporuna itiraz dilekçesi örneği ile nasıl bir işlem yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Kişilerin engellilik oranına göre bazı avantajları olabiliyor.