DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Okul Dilekçe Örneği / Fazla Ders Almak İçin Dilekçe Örneği

Fazla Ders Almak İçin Dilekçe Örneği

Mart 13, 2021 0 3.843

 Dilekçe resmi işlemleri gerçekleştirmek için belli kurallara uyarak yazılan bir bildiridir. Okullarda veya üniversitelerden öğrenciler yetkili birimlere isteklerini bildirmek için dilekçeyi bir araç olarak kullanmaktadır. Fazla ders almak için dilekçe yazmakda bu isteklerden biridir. Her dilekçe çeşidinin genel bir kural bütünü vardır ve bunun dışına çıkmamak gerekmektedir. Aynı zamanda dilekçenin neden yazıldığına bağlı olarak eklenmesi gereken ek bilgiler olmaktadır.

Adım Adım Dilekçe Yazım Kuralları

 Dilekçe yazımında ilk olarak çizgisiz, beyaz bir kâğıt ve mavi yahut siyah tükenmez, mürekkepli kalem tercih edilir. Word dosyasına yazımında ise Times New Roman ve 12 punto kuralına uyulmalıdır. Fazla ders almak için dilekçe yazımında, resmi bir işlem gerçekleştirildiği için tarih atılması önemlidir ve kâğıdın sağ üst köşesine tarih yazılır. Dilekçelerde ilk olarak yazılan yetkili yerin ismi belirtilmektedir. Kâğıdın başına, öğrencinin hangi fakülte ve üniversiteye bağlı olduğuna göre boşluklar değişmekle birlikte “…Üniversitesi… Fakültesi Dekanlığına” şeklinde bir hitap yazılır. İlerleyen cümleler resmi olmalı ve anlatılmak istenen uzatılmadan açıkça ifade edilmelidir. Öğrenci hangi bölümde olduğunu, öğrenci numarasını, fazla ders almak için üniversitenin koyduğu koşulları sağladığını ve neden fazla ders almak istediğini kısaca belirtmelidir. Dilekçe yazımında, son cümlede yazılan yer yetkili bir merci olduğu için saygı gereği “gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadesi kullanılmalıdır. Kâğıdın sağ alt köşesine ad soyadı yazılır ve hemen altına imza atılır.

DİKKAT!  Seçmeli Ders Dilekçe Örneği

Ek olarak Eklenmesi Gerekenler

 Fazla ders almak için dilekçe yazımında, diğer dilekçelerden farklı olarak kâğıda eklenmesi gereken ek bilgiler bulunmaktadır. En son olarak ad soyadı ve imza adımı gerçekleştirilir ve küçük bir tablo halinde almak istenilen ders bilgileri yazılır. Almak istenilen derslerin kodu ve adı, dersi veren öğretim üyesinin ad soyadı yazılır. Bu küçük tablonun altına da öğrencinin adres, telefon ve e-posta bilgisi yazılır. Ayrıca bazen dilekçenin yanında öğrencinin o zamana kadar aldığı derslerin not bilgilerini içeren transkript belgesi de eklenebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir