DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Genel / Hastane Şikâyet Dilekçe Örneği

Hastane Şikâyet Dilekçe Örneği

Eylül 11, 2021 0 5.783

Ülkemizdeki tüm hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Hastanelerde yaşadığınız herhangi bir sorun için ve mevcut sorunun çözümlenmesi için şikayetinizi dilekçe yolu ile Sağlık Bakanlığına bildirebilirsiniz. Şikayetinizi direkt olarak hastane yetkililerine iletmeniz pek etkili olmayacaktır. Bu nedenle 184’ü arayabilir ya da bir dilekçe yazabilirsiniz.

Herhangi bir hastanede doktorla, tedaviyle ya da bir başka nedenle mağdur duruma düştüyseniz ilk olarak söz konusu durumu hastanenin başhekimliği ile görüşmelisiniz. Başhekimliği sorununuza çözüm odaklı yaklaşır ve nihayetinde mevcut sorun çözüme kavuşturulur ise dilekçe yazmanıza gerek yoktur. Ancak başhekimlik sorunla ilgilenmez ise dilekçe yazmanız en doğru adım olacaktır. Peki hastane dilekçe örneği nasıldır, nasıl yazılır?

DİKKAT!  Hesap İşletim Dilekçe Örneği

Hastanede yaşadığınız herhangi bir mağduriyeti ya da sorunu bildirmek için muhatabınız Sağlık Bakanlığı olacaktır. Sağlık Bakanlığına dilekçe yazarken öncelikle çizgisiz bir A4 kâğıdı alın. Kullanacağınız kalem siyah veya mavi renkte tükenmez kalem olmalıdır. Yazmaya başlamadan önce sayfanın üst kısmından 3 cm kadar boşluk bırakınız. Ardından sayfayı ortalayarak ve tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde “TC Sağlık Bakanlığına” yazmalısınız. Dilekçede kullanılan dil yani üslup kesinlikle resmi olmalıdır. Sorunu açıklayıcı ve öz ifadelerle, açık bir şekilde ve ciddi bir dille kaleme almalısınız. Asla esas konudan dışarı çıkılmamalı, sorun dışında başka şeylerden bahsedilmemelidir.

Dilekçe yazarken hitap cümlesinden sonra “konu” başlığı atabilir ve konudan ana hatları ile bahsedebilirsiniz. Anlatmak istediğiniz şikâyet ya talep, her ne ise 1 sayfadan fazla sürebilir. Böyle durumlarda ek bir sayfa almalı ve oradan itibaren devam etmelisiniz. Asla mevcut sayfanın arkası kullanılmamalı yani yazılar birbirine geçmemelidir. Dilekçe yazılıp tamamlandıktan sonra mutlaka dilekçenin yazıldığı tarih eklenmelidir. Ayrıca konuyu anlatırken de olayın yaşandığı günün tarihi de belirtilmiş olmalıdır. Sayfa sonunda dilekçeyi yazan kişinin adı, soy adı, kimlik numarası, adres bilgisi ve telefon numarası gibi bilgiler yer almalıdır. Ayrıca mutlaka ıslak imza yer almalıdır. Son olarak eğer olaya dair elinizde kanıt, belge ya da delil tarzı bir şey var ise o da dilekçeye ek olarak eklenmelidir.

DİKKAT!  Çeke Hapis Cezasının Durması Adli Kontrol İtiraz Dilekçesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir