Ayten UNCUOĞLU :
Merhabalar, evimizin tam karşısında kimseden izin alınmaksızın küçük bir baraka yapıldı. Bu baraka tam önümüzde yapı kirliliği oluşturarak çevreyi olumsuz etkilemektedir. Bu yapıyı hem kaçak bir şekilde yapıldığı için hem de imara aykırı yapıldığı için şikayet etmek istiyorum. İmar ve kaçak yapılar için nereye dilekçe yazmam gerekiyor. Son olarak nasıl bir kaçak yapı şikayet dilekçesi yazmalıyım sizce? Yardımcı olabilir misiniz?
Sayın Ayten UNCUOĞLU ;
Herhangi bir ruhsat veya izin alınmadan yapılan yapıların ilgili ekipler tarafından tespit edilmesi halinde hemen durdurulur ve uygun olmadığı görülürse imha edilir. Hatta yapılan bu kaçak yapı yıkılırken harcanan masraflar da imara aykırı yapılan konutun sahibinden tahsil edilir. Sayfanın en alt bölümüne word formatında kullanabileceğin örnek bir kaçak yapı şikayet dilekçesi dahil ediyorum. Bunun dışında imara aykırı olan yapılar hakkında sık sorulan soruları cevaplandıracağız.
Bir üst paragrafta yazdığımız gibi kaçak yapı şikayetinin doğruluğu teyit edilirse ilgili yapı hemen yıkılır. Bununla birlikte yapı sahibinden yıkımda harcanan masrafların tamamı tahsil edilir.
Günümüzde belediye ekipleri kaçak yapı şikayet çalışmalarına hız verdiğinden , artık eskisi kadar imara aykırı yapılar bulunmuyor. Geçmişe göre daha modern ve kanuna uygun bir şekilde işlemler gerçekleştiriliyor.
Şikayet dilekçesi yazılırken belediye başkanlığının bir kolu olan imar ve şehircilik müdürlüğüne hitaben yazılmalıdır.
Bunun dışında telefon ile de şikayet etmek mümkündür. Bireyler çevrede yaşanan herhangi bir problemi herhangi bir dilekçe örneğine gerek duymaksızın 181 nolu ihbar hattına bildirebilirler.
181 nolu ihbar hattına ne tür şikayetler iletilebilir?
İmar ve kaçak yapıların dışında çevrede yaşanan; rüzgar, hava, gürültü, kirlilik gibi durumları 181 nolu şikayet hattına bildirebilirsiniz.
Uzun yıllar önce binanın yapılmış ve kişilerin yaşadığı yapılar zaman zaman kaçak yapı affı yasasının çıkması ile birlikte resmi hale getirilebiliyor. Buna da kaçak yapının affedilmesi ismi verilmiştir. Ancak bu durum bir kez yaşandı diye tekrar aynı şekilde olmasının garantisi yoktur. Yapacağınız bir gece kondunun tespit edilmesi halinde bir gecede yıkılması da mümkündür. Bu nedenle yapılacak herhangi bir yapı için mutlaka imar ve şehircilik müdürlüğünden gerekli izinlerin alınması gereklidir.
İmara aykırı veya kimseye bilgi vermeden yapılan gecekonduları kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği ile ilgili kurumlara bildirebilirsiniz.
Sokamı da kaçak kat inşası vardır gerein yapılmasını arz ederiz bostan üstü sk menzil cıkmazı N 9 sarı binanın arkası İSTİNYE sarıyer
Şikayet var bina sakinim altımda dükkan var küçücük bir bahçemiz var ikinci bir kapı açıp oraya balkon yapıp oraya masa sandalye koyup müşteri ağırlıyacakmiş
Merhaba
Biz komşumuz evimizin sınırına yakın ahir yapıyor.biz bir çivi dahi cakilmadan önce her yere şikayet ettik.belediye mühürledi yapılmayacak diye.fakat mührü kırıp yine yapıya devam ettiler.jandarmada tutanak tutup fen işleri müdürlüğüne devletti durumu.bu durumda ne yapmalıyız belediye neden durduramıyor bunları.ustelik ikikez mühür kırılıp tesbit edildi.biz şimdi mahkemeyemi vermeliyiz ne yapmamız gerekli.belediye bu durumda bizi nasıl yönlendirecek
Büyükşehire bağlıyız fakat köy de böyle durumları göz ardımı ediyorlar.mahkemeye vermeden halledilmiyormu