Eğer bir eviniz var ve içerisinde kiracınız varsa o zaman kiracınızı kafanıza göre tahliye edemiyorsunuz. Bunun için izlemeniz gereken önemli bir yol var. Ev sahibi kadar kiracılarda oturdukları evde kendilerine verilmiş olan haklar neticesinde durmak zorunda. Bunun için kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan bir tahliye hususunda izlenmesi gereken yolun mutlaka takip edilmesi gerekiyor. bu durumda işler biraz uzuyor olsa da davayı kaybeden tarafın zararlı çıkacağının altını çizmekte fayda var.
Bir davadan zararlı olarak çıkmanın ekonomik olarak ve fiziki olarak yaptırımı büyük. Verilmiş olan bir karara uyulmaması takdirde karara uyulmamasının getirmiş olduğu yükümlülüğü de kabul edilmiş oluyor ki bu da büyük ihtimalle özgürlüğün kısıtlanması şeklinde olabilecektir.
Her kiracı yapılan sözleşmeye göre oturmak zorundadır. Bunun için kiracı ve ev sahibinin evle ilgili verecekleri kararı iyi okumaları ve neyi imzaladıklarını bilmeleri gerekiyor. her ne kadar bizim ülkemizde kiracılar sözleşmeye göre oturtulmuyor olsa da işler daha ciddi sonuç aldığında ortaya sıkıntılı bir süreçte çıkabiliyor.
Kiracıyı çıkarmak için gösterilen en haklı neden oğlum geliyor kızım geliyor evleniyorlar vs. gibi sayılabilir.
Kiracı eğer kirayı ödemiyorsa bu durumda da bulunduğu konuttan çıkarılmak istenebilir. Bu durumun belgelenmesi yoluyla önce ihtar sonrasında da dava yoluna gidilmesi gerekir.
Bunun için noterden yapılacak olan ihtar öncelikli olmalıdır.
İşi davaya dökmek gerekiyor ise bu durumda aşağıya bıraktığımız link üzerinden tıklayarak kiracı çıkarma dilekçe örneği indirilerek gerekli doldurmaların yapılması sağlanabilir ve bu sayede kiracının tahliyesi talep edilebilir.