DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Şikayet Dilekçesi Örneği / Muhtar nereye şikayet edilir?

Muhtar nereye şikayet edilir?

Haziran 18, 2020 4 21.344

Zübeyir ERÇOBAN :
Merhabalar,
Yaşadığım mahallenin muhtarına zaman zaman işimiz düşebiliyor. Ancak ne zaman gitsem hiçbir zaman kendisini yerinde bulamadım. Buda yetmezmiş gibi kapısında her daim telefon numarasını yazarak yerinden ayrılıyor. Yani biz mahalle muhtarını sürekli telefon ile aramak zorunda mıyız? Kendisinin görev yerinde sürekli olarak bulunması gerekmiyor mu? Kendisini nadiren görevinde yakalarsak işlerimizi halledebiliyoruz. Bununla ilgili kendisini nereye nasıl şikayet edebiliriz? Kaymakamlığa mı? Savcılığa mı? Valiliğe mi? Alt tarafı bir ikametgah , bir tebligat alacağız. Kendisi görevini düzgün yapmadığı için işlerimizi gecikiyor. Bununla ilgili bilgi verebilirseniz çok seviniriz.

Sayın Zübeyir ERÇOBAN ;
Muhtarın kendisi normal şartlarda Kaymakam ile Vali denetimine tabiidir. Yani bu merciilere şikayet edebilirsiniz. Ancak isterseniz ilk önce bu durum ile ilgili kendisi ile mahalleliyi toplayıp konuşabilirsiniz. Belki de gerçekten önemli işleri vardır. Yine aynı durum tekrarlamaya devam ederse vali yada kaymakama şikayet edebilirsiniz.

DİKKAT!  5 Yilini dolduran memura ucretsiz izin dilekcesi ornegi

Muhtar nasıl şikayet edilir? Şikayet için neler gereklidir?
Bir kişiyi şikayet edebilmek için bazı şartlar gereklidir. Ancak şartlar olgunlaşırsa şikayet edilebilir.

+Delil : Muhtar ile yaşadığınız problemi kanıtlar nitelikte bir delil elinizde mutlaka bulunmalıdır. Gittiğinizde yerinde yoksa telefon numarası bulunuyorsa resmini çekip delil niteliğinde kullanabilirsiniz. Bu durumda kendisini konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda kalacaktır.

+Şahit : Mutlaka mahalleliden şahitler gerekecektir. Sizin gibi mağdur olan kişilerden şahitler de yanınızda götürmeli yada imza toplamalısınız. Sadece delil toplamak da yeterli değildir.

Muhtar nereye şikayet edilir sorusunun cevabı yukarıda anlattığımız şekildedir. Ancak sonraki söylediğimiz maddelerdeki gibi mutlaka delil ve şahitler bulunmalıdır. Aksi takdirde bu iftira niteliğinde bir durum olabilir ve sizlerde zor durumda kalabilirsiniz. Bir muhtarı şikayet ederken mutlaka her zamana delil ve tanık bulunmalıdır.

DİKKAT!  Tedaş zarar tazmini dilekçe örneği

İşini doğru yapmadığını tespit ettiğiniz bir muhtarın nereye şikayet edilebileceğini bu yazı üzerinden öğrenebilirsiniz.

( 4 ) Değerlendirme
  1. Raifpilavcılar6@gmail.com ben uludağ yolu inkaya mahallesi no 160 Osmangazi bursada ikamet ediyorum engelli bir vatandaşın mahalle muhtarımız olan özkan boz beni darp etti darp raporu ile karakola ve savcılığa suç duyurusunda bulundum ama daha bir işlem yapılmadı yardımcı olursanız sevinirim

  2. Burdan tüm yetkili kişilere bir halk olarak sesleniyorum ben Bitlis Mutki yuvalidam köyünde yaşıyan bir halkım köyümüze seçmiş olduğumuz muhtar iki yıldır köye bir hizmeti olmamıştır ne yol yapıyor ne fakir aileler yardımda bulunmuyor ne su getiriyor yani bu köye hiç bir yardımı dokunmuyor aksina zarari var köyün muhtarı da fetullah baysal bu muhtar dan da şikayetçiyim

  3. Bitlis Mutki yuvalidam köyünde yaşıyan bir halkım köyümüze seçmiş olduğumuz muhtar adayı Fetullah baysal köyün hiç bir sorunnuyla ilgilenmiyor nitelik de köyde bazı evlerde su yokken sayın muhtarımız evinin önünde bahçe kurmuş yollar iki yıldan beri yapılmıyor bir halk olarak burdan yetkili kişilere sesleniyorum Allah razı için bu sesimi duyun ve gereken neyse yapılmasını arz ederim

  4. Cantekin muhtar her ardigimzda telefonlarimiza cevap vermiyor ustune ustlukte bana kufur edior biz bu muhtardan sikayetciyiz gerekli olan herseyin yapilmasni istiyoruz uygunsuz kufurler edior

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir