Ortaklığın giderilmesi konusu diğer bir deyişle İzale-i Şuyu davası ile ilgili aşağıda bahsedeceğimiz konu ortaklığın giderilmesi hususunda size neler yapmanız gerektiğini içermektedir.
Ortaklığın giderilmesi davasında da diğer davalarda olduğu gibi öncelikli olarak başvuru yapılması gerekir. Başvuru sözlü olmayacağından dolayı yazılı dilekçe ile durumun anlatılması gerekir. Bunun içinde kendi başınıza değil hukuki olarak destek almanızda fayda vardır. bu konularda tecrübeli olan bir avukat size neler yapılması gerektiği hususunda danışmanlık hizmeti vereceği gibi sürecinde nasıl olması gerektiği konusunda size gerekli olan desteği sağlayacaktır.
Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi hazırlanırken mutlaka konunun açık bir şekilde belirtiliyor olması gerekir. Açıklama alanında neler yazılması gerektiği örnek dilekçemiz içerisinde zaten vardır, ancak yine de belirtmemiz gerekirse şöyle söyleyebiliriz durumunuzu açık bir şekilde anlatıyor olmanız gerekiyor. Anlatımı bozuk olan bir süreç net olarak anlaşılmayacağından dolayı dilekçenizin de kabul edilmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir.
Ortaklığın giderilmesi dava dilekçesinde aşağıdaki hususlar yer almaktadır.
Davanın açılacağı mahkemenin adı, davalı kişinin adı, soyadı ve açık adresi, kimlik numarası, kanunu temsilcileri varsa isimi, soyismi ve adresi, davanın konusu, davanın delilleri, hukuki sebepleri ve vekilin imzası.
Aşağıda paylaşmış olduğumuz ortaklığın giderilmesi dava dilekçesi örneğini indirerek üzerinde istediğiniz şekilde düzenlemeyi yapabilir çıktısını alarak ya da mail üzerinden ilgili makam ve kişilere gönderebilirsiniz.