DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Sgk dilekçe örnekleri / Sgk hizmet birleştirme dilekçesi

Sgk hizmet birleştirme dilekçesi

Mart 17, 2020 0 7.088

Selçuk GEÇER :
Merhabalar, şu anda bir ilkokulda öğretmenlik görevimi yerine getirmekteyim. Yakın zaman içerisinde emeklilik gibi bir planım bulunmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlik yapmadan önce gençlik yıllarımda, kendi işimi yapıyordum. Bağkur üzerinden gerekli ödemelerimi gerçekleştiriyordum. Size sorum şu, bir kaç arkadaşım geçmişte sosyal güvenlik kurumu üzerinde ödenen günlerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bunu da ancak bir sgk hizmet birleştirme dilekçesi ile yapabilirmişim. Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olup ilgili dilekçe örneğini paylaşabilir misiniz?

Sayın Selçuk GEÇER ;
2008 yılında yapılan bir değişikle birlikte bu tarihten sonraki çalışmalarınız için herhangi bir hizmet birleştirme işlemine gerek yoktur. Ancak bu tarihten önce yapılmış farklı ödemelerin sosyal güvenlik kurumuna gidilerek yazı ile birleştirme talebi yapmak gereklidir. Hizmet birleştirme işlemi geçmişte farklı kurumlarda çalışmış kişilerin er zaman faydasına olacaktır. Sayfanın en altına Sgk hizmet birleştirme dilekçesi örneğini dahil ediyoruz. Dilerseniz vereceğimiz bilgileri atlayarak direkt oradan indirebilirsiniz.

DİKKAT!  Almanya vize sponsor dilekçe örneği

ssk ve bağkur primlerinin birleştirilmesi

Bu başlık altında da hizmet birleştirme işlemlerinin ne gibi fayda sağlayabileceğini , sırasıyla ve maddeler halinde paylaşacağız.

+Sosyal güvenlik kurumu hizmet birleştirme işlemi yapılması halinde kişinin gün sayısı artacağı için daha erken emekli olma ihtimali olabilir.

+Devlet memuru olarak görev alan kişilerin de daha önce çalışmış olduğu işlerdeki gün sayıları dikkate alınır. Hatta bu durum bir çok konuda memurlara katkı sağlayabilir.

+Yapacağımız işlem ile birlikte gelecekte kişinin maaşı daha yüksek olabilir. Bu tabii ki kişinin ödediği prime vs bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ne yazık ki herkes de aynı durum söz konusu değildir.

+Hizmet birleştirme işlemi yapacak kişi geçmişte özel sektörde çalışmış ve daha sonra memur olarak yaşantısına devam etti ise, hak edeceği yıllık izin kıdemine de katkısı olabilir. Devlet memurları 20 günlük yıllık izin hak edişi ile çalışmaya başlar. Yıllık izin hak ediş süresinin 30 güne çıkması için 10 yıllık bir deneyim süresi beklenmektedir. Ancak memur olarak görev yaparken, sosyal güvenlik kurumuna gidip hizmet birleştirme dilekçesi verildiği takdirde daha kısa sürede yıllık izin kıdemi kazanılabilir.

Geçmiş hayatında hem ssk, hem de bağkur ile çalışmış kişilerin günlerinin bir araya getirilmesi mümkündür. Bu işlem sgk hizmet birleştirme dilekçesi ile yapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir