DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Genel / Tayin Dilekçesi Örneği

Tayin Dilekçesi Örneği

Kasım 12, 2021 0 7.152

Tayin dilekçesi, çalışanın bir yerden başka bir yere atanmasını sağlamak amacıyla yapılan başvuru işlemidir. Devlet memurları tarafından doldurulan bu dilekçe bazı özel sektörlerde de geçerlidir.

Devlette tayin işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için kişinin resmi olarak başvuru yapması gerekir. Başvuru yapılmadan başka bir şehre ya da başka bir birime geçebilmesi söz konusu değildir. Memurun tayin işlemlerinde nasıl bir dilekçe doldurması gerektiğini bilmesi gerekir. Dilekçe mutlaka ilgili kurum ve kuruluşa verilmek için o kurum ve kuruluşa hitaben yazılır. Tayinin yapılabilmesi için dilekçe başvuru sonrasında ilgili makama gönderilir ve gerekli incelemenin yapılmasından sonra dilekçeye yanıt verilir.

Tayin olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Memurlar 657 sayılı kanuna tabidir. Bunun için bir memurun şehir değişimi için tayin olması gerekir. Tayin isteğe bağlı olduğu gibi kabul edilip edilmemesi de tamamen kuruma bağlıdır. Sağlık durumu, eş durumu gibi nedenlerden dolayı zorunlu tayinde memurların hakları arasında yer alır. Bir memur açık kadro olması halinde bahsettiğimiz nedenler varsa sebep göstermeden tayin isteme hakkına da sahiptir.

DİKKAT!  AÖF Kayıt Silme Dilekçe Örneği

Normal şartlarda tayin isteyebilmek için daha önce son 3 yılda kesintisiz çalışma şartı aranıyordu. Ancak bu kural son dönemde esnetildi. Buna göre son iki yıl içinde 360 günlük yani 1 yıllık sigorta priminin yatırılmış olması ve halen çalışılıyor olunması, normal tayin isteyebilmek için yeterli görülmektedir. Sigorta priminin SSK olması ya da hem SSK hem de BAĞ-KUR olması da tayin isteme için yeterli görülmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir