Melek Gizem EREL :
Merhabalar, geçen hafta babamızı kaybettik ve mirasçılık belgesi verilmesi için bir dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Daha önce başımıza da gelmediğimi için veraset ve mirasçılık hakkında çok bilgimiz de yok. Acaba bize konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Bir de veraset ilamı dilekçe örneğine ihtiyacımız var, paylaşabilir misiniz?
Sayın Melek Gizem EREL ;
Noter yada sulh hukuk mahkemelerine başvurarak veraset ilamı alabilmeniz mümkündür. Eğer yargılama yapılması gerekiyorsa noterden işlem yapılamaz. Ben çok uzatmadan başlıklarla detayları aktarıyorum. Aynı zamanda sayfanın en altından da mirasçılık belgesi dilekçe örneğini word formatında indirebilirsiniz.
Bir insanın vefat etmesinden sonra gerekli miras sahiplerinin bilgileri ve bu mirastan ne kadar alacakları hakkında bilgi veren evrağa veraset ilamı belgesi denir. Veraset ilamı evrağı mirasçıların mal paylaşımı ile reddi miras davaları için de mutlaka gereklidir. Bu belge olmadan gerekli dava işlemleri de gerçekleştirilemez
Bu belgede detaylı bir şekilde mirasçıların ne kadar pay alacağı yazılmıştır. Şimdi de sırasıyla bu evrağın nasıl alınacağını ve dilekçe örneğini de yazarak sizlerle paylaşacağız.
Gerekli mirasçılık belgesini ikamet edilen bölgedeki notere yada sulh hukuk mahkemesine başvurarak alınabilir. Ancak noterden bazı durumlarda almak mümkün değildir.
Noterden gerekli işlemleri yapmak aslında en basit yöntemdir. Bölgede bulunan noter aracılığı ile nüfus kayıt örneği ve TC ile alınabilir. Üstelik bu belgeyi alabilmek için mirasçılar arasından seçilen bir kişinin dilekçe vermesi yeterlidir.
Bazı durumlarda ise, ne yazık ki noterden işlem yapmak mümkün olamayabiliyor. Aşağıda yer alan sebeplerden herhangi biri bile var gerçekleşiyor ise , veraset ilanı dilekçesi sulh hukuk mahkemesine teslim edilir
Mirasçılık belgesi dilekçe örneği yazarken dikkat edilmesi gerekenler
Veraset talep dilekçesini word formatında aşağıdan indirebilirsiniz.
Ölüm belgesinin bir bölümü de dava konusu olduğu için web sitemiz üzerinde dava dilekçesi örneği kategorisinde yer almaktadır. Sizinde farklı dava dilekçesi örneğini ihtiyaçlarınız olması halinde burayı ziyaret edebilirsiniz
Merhabalar eşimin psikolojik rahatsızlığı nedeni ile çocuklarımıza ve bana kaba kuvvet ve psikolojik şiddet uygulamaktadır.
Eşimin psikolojik nöbet süreci 2-3 ay devam edip 5-6 ayda bir tekrarlamaması nedeni ile tedavi görmesini istiyorum fakat eşim bu durumu kabul etmemektedir. Ben genellikle şehir dışında çalışmaktayım. Birisi Ataberk (10)diğeri Abdulbaki (1) yaşlarındaki çocuklarımızın Ataberk’i darp ettiginden dolayı darp raporu aldım. Ayrıca ben şehir dışına çıktığım zaman da 1 yaşındaki çocuğu ağladığı için yatağa atıyormuş. Sehir dışında da ikamet ettiğim yerde de calisacak pozisyonum kalmadı. Savcılık ile görüştüm, Kaymakamlıktan dilekçe yazıp ilçe sağlık müdürlüğü kanalı ile eşimi Ruh sağlığı merkezlerinde tedavi ettirmemi uygun olacağını ve SULH HUKUK Mahkemesine dava açmamın daha uygun olabileceğini söylediler.
Buna istinaden, Sulh Hukuk davası açmak istiyorum.
Bununla ilgili Dava Dilekçesi yazmak için nasıl bir yol izlemem gerekir.
Yardımcı olabilirmisiniz