DilekceHocasi.com Amblem
Dilekçe Hocası / Ölüm aylığı dilekçe örnekleri / Yetim maaşı kesilmemesi için dilekçe

Yetim maaşı kesilmemesi için dilekçe

Mart 30, 2020 0 4.460

Nurgül KARIŞ :
Hocam Merhaba, babam vefat ettiğinden beri yaklaşık 1 2 yıldır yetim maaşı alıyorum. Bu süre içerisinde eğitimime de devam ediyorum. Çok fazla boş zamanım olması sebebiyle arkadaşlarım gibi part time bazı firmalarda çalışmak istiyorum. Ancak aylığımın kesilebileceğini düşünerek vazgeçiyorum. Bazı arkadaşlarım yeni yasa çıktığını ve öğrenci belgesi ile sosyal güvenlik kurumuna bilgi vermem halinde çalışabileceğimi söylediler. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? Sanırım bir dilekçe ile bilgi vermem yeterli oluyormuş. Onaylıyorsanız eğer bana çalışırken yetim maaşı kesilmemesi için dilekçe gönderebilir misiniz?

Sayın Nurgül KARIŞ ;
Yapılan son düzenlemeler ile birlikte yetim aylığı alan kişilerin bazı şartları sağlaması halinde hem çalışıp , hemde aylık alma imkanı sağlanmıştır. Normalde aylık alıp bir işe girip çalışan kişilerin ücretleri hemen kesintiye uğruyordu. Daha sonra işten ayrıldığına dair belge getirdiği takdirde almaya devam ediyordu. Günümüzde artık eğitimi devam edenlere hem çalışıp hem yetim aylığı alma imkanı sağlanabiliyor.

DİKKAT!  Yıllık izin dilekçesi

Hem çalışıp hem de yetim maaşı alabilmek için neler gereklidir?

*Dilekçe : Bunun için ilk önce yaşadığınız ile bağlı sosyal güvenlik kurumuna giderek teslim etmeniz gerekmektedir.

*Öğrenim belgesi : Dilekçenin yanında mutlaka öğrenci olduğunuzu kanıtlar nitelikte öğrenim belgesi vermelisiniz. Günümüzde e devlet üzerinden kolayca öğrenim belgesi çıktı almak mümkündür.

*Nüfus cüzdanı : Nüfus cüzdanının fotokopisini de belgeye eklemeniz yeterli olacaktır.

Erkekler kaç yaşına kadar yetim maaşı alabiliyor?
Erkek çocuklar normal şartlar altında 18 yaşına kadar aylık alabiliyor. Ancak okullarının devam etmesi durumunda 25 yaşına kadar almaları mümkün olabiliyor. Lisede 20 yaş, üniversitede öğrenim gören gençler 25 yaşına kadar ödenek alabilirler.

Yetim aylığı dilekçesi yazarken nelere dikkat edilmelidir?

DİKKAT!  Yetim aylığının tekrar bağlanması için dilekçe örneği

*Mutlaka ikamet edilen sosyal güvenlik kurumuna hitaben yazılmalıdır. Farklı bir ile yazılıp verilen yazılar muhtemelen kabul edilmeyecektir.

*Sosyal güvenlik kurumuna bağlı tahsis numarası yazılı olmalıdır.

*Kişisel bilgiler : Sizlere duruma göre ulaşabilecekleri adres ve telefon mutlaka yazılı olmalıdır.

Dilekçe örneğini aşağıdan kolayca indirebilirsiniz. Word olarak hazırlandığı için şablonu düzenleyip dilerseniz kolay bir şekilde çıktı alabilirsiniz.

Hem part time olarak bir iş yerinde çalışıp hem de öğrenci olanların yararlanabileceği yetim maaşı kesilmemesi için dilekçe örneğini buradan indirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir